Zeewolf met wijnsaus
Zachte vis met een romige saus van witte wijn en crème fraîche.
Aan de slag
Snipper de sjalot fijn en knip de bieslook fijn. Laat in een steelpan de sjalot met azijn, wijn en visfond op matig vuur 15-20 min. inkoken tot 2-3 el vocht. Roer de crème fraîche erdoor. Breng al roerend aan de kook. Neem vervolgens de pan van het vuur en zet tot gebruik weg.Verwarm de oven voor op 200 °C.
Snijd de zeewolf in 4 gelijke stukken en wrijf naar smaak in met peper en zout. Verhit in een koekenpan 1/3 van de boter en bak de vis op hoog vuur in 2-3 min. bruin, keer halverwege.
Vet de bakplaat (of ovenschaal) in. Leg de vis op de ingevette bakplaat (of in ovenschaal) en strooi de bieslook erover. Sprenkel de anijsdrank en het citroensap erover en bestrooi de vis met peper en zout. Schep het bakvet uit de koekenpan erover (roer eventueel aanbaksels eerst los). Laat de zeewolf in het midden van de oven in 7-8 min. gaar worden. Verwarm de roomsaus zachtjes al roerend. Voeg, van het vuur af, de rest van de boter toe en klop de saus met een staafmixer schuimig.
Zeewolf met wijnsaus
Zachte vis met een romige saus van witte wijn en crème fraîche.
hoofdgerecht
null personen
555 kcal
50 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de sjalot fijn en knip de bieslook fijn. Laat in een steelpan de sjalot met azijn, wijn en visfond op matig vuur 15-20 min. inkoken tot 2-3 el vocht. Roer de crème fraîche erdoor. Breng al roerend aan de kook. Neem vervolgens de pan van het vuur en zet tot gebruik weg.Verwarm de oven voor op 200 °C.
Snijd de zeewolf in 4 gelijke stukken en wrijf naar smaak in met peper en zout. Verhit in een koekenpan 1/3 van de boter en bak de vis op hoog vuur in 2-3 min. bruin, keer halverwege.
Vet de bakplaat (of ovenschaal) in. Leg de vis op de ingevette bakplaat (of in ovenschaal) en strooi de bieslook erover. Sprenkel de anijsdrank en het citroensap erover en bestrooi de vis met peper en zout. Schep het bakvet uit de koekenpan erover (roer eventueel aanbaksels eerst los). Laat de zeewolf in het midden van de oven in 7-8 min. gaar worden. Verwarm de roomsaus zachtjes al roerend. Voeg, van het vuur af, de rest van de boter toe en klop de saus met een staafmixer schuimig.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 sjalot
2 el verse bieslook
2 el witte wijnazijn
100 ml droge witte wijn
150 ml visfond
125 ml crème fraîche
500 g verse zeewolf
150 g ongezouten roomboter
1 el anijsdrank
1 el citroensap
Dit heb je nodig
staafmixer