Gegrilde zalmfilet met kervelsaus
Aan de slag
Sjalotje pellen en snipperen. In sauspan sjalot met wijn, wijnazijn en fond in ca. 15 minuten tot helft laten inkoken. Kervel en crème fraîche toevoegen en geheel al roerend aan de kook brengen. Vuur laag draaien en saus warm houden. Grillpan verhitten tot gloeiend heet. Zalmfilets licht bestrijken met olie en bestrooien met zout en peper. Vis in 2-3 minuten per kant nèt gaar grillen (de kern mag glazig blijven). Boter in klontjes snijden en met staafmixer door kervelsaus kloppen. Saus met zout, peper en limoensap op smaak brengen. Lekker met pasta en broccoli met sinaasappelkruim.
Gegrilde zalmfilet met kervelsaus
hoofdgerecht
null personen
550 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Sjalotje pellen en snipperen. In sauspan sjalot met wijn, wijnazijn en fond in ca. 15 minuten tot helft laten inkoken. Kervel en crème fraîche toevoegen en geheel al roerend aan de kook brengen. Vuur laag draaien en saus warm houden. Grillpan verhitten tot gloeiend heet. Zalmfilets licht bestrijken met olie en bestrooien met zout en peper. Vis in 2-3 minuten per kant nèt gaar grillen (de kern mag glazig blijven). Boter in klontjes snijden en met staafmixer door kervelsaus kloppen. Saus met zout, peper en limoensap op smaak brengen. Lekker met pasta en broccoli met sinaasappelkruim.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 sjalotje
100 ml witte wijn
2 eetlepels witte wijnazijn
½ pot visfond
4 eetlepels kervel
1 bekertje crème fraîche
2 maal 2 zalmfilets
2 eetlepels olijfolie
0 (zee)zout
0 (versgemalen) peper
50 g koude boter
2 eetlepels limoensap
Dit heb je nodig
staafmixer