Gegrilde zalmfilet met paprika
bewaar
bewaar

Gegrilde zalmfilet met paprika

15 min. bereiden

8 ingrediënten

Aan de slag

Meng de paprikareepjes met de uiringetjes en 1 eetlepel olijfolie. Roer de yoghurt los met knoflook, dille, 1 eetlepel olijfolie en peper naar smaak. Leg de zalmfilets op de bakplaat, bestrijk ze met yoghurt en verdeel de paprika erover. Schuif de bakplaat 10 cm onder de hete grill en laat de zalm in 6-8 minuten bijna gaar worden en licht kleuren. Lekker met sperziebonen en in de schil gebakken krieltjes in vloeibare margarine met citroenschilletjes.

dieettipVet of mager? Vette vis is heel gezond, dit zalmrecept levert in één keer de totale hoeveelheid visvetzuren die je per week nodig hebt (1,4 gram). Maar kies bij vlees liever voor de magere soorten, zoals rundervink, casselerrib, hamblokjes of gerookte kipfilet.
dieettipJus light: Zin in jus bij het vlees? Voeg in plaats van boter of olie wat bouillon of tomatensaus aan het bakvet toe. Net zo lekker, veel lichter!
dieettipGoed vet: Kies bij het bakken van vlees of vis voor vloeibare margarine of plantaardige olie. Deze producten zijn niet minder vet dan boter of harde margarine, maar ze hebben wel een andere, gezondere vetzuursamenstelling.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Gegrilde zalmfilet met paprika

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig