Gemarineerde kip op kruiden
Aan de slag
Limoenen goed schoon boenen en halveren. Boven kom limoenen licht uitknijpen. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Azijn en olijfolie erdoor roeren. Kipfilets in marinade leggen en ca. 15 minuten marineren, halverwege keren. Pistachenootjes grof hakken. Limoenen met snijvlak in poedersuiker drukken. Ovenschaal invetten. Stoneleeks schoonmaken en in stukjes van 1 cm snijden. Harde steeltjes van kruiden verwijderen en kruiden grof hakken. In ovenschaal stoneleeks en kruiden door elkaar scheppen en als bedje over bodem verdelen. Kipfilets uit marinade nemen en naast elkaar op kruiden leggen. Limoenen ernaast zetten. Pistachenootjes over kipfilets strooien en marinade erover schenken. Eventueel tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
Schaal uit koelkast nemen en kipfilets op kamertemperatuur laten komen. Oven voorverwarmen op 225 °C of gasovenstand 5. Schaal in midden van oven schuiven en kipfilets in ca. 25 minuten lichtbruin en gaar bakken. Serveren met in de schil gebakken aardappeltjes en tomatensalade.
Gemarineerde kip op kruiden
hoofdgerecht
null personen
465 kcal
65 min. bereiden
Aan de slag
Limoenen goed schoon boenen en halveren. Boven kom limoenen licht uitknijpen. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Azijn en olijfolie erdoor roeren. Kipfilets in marinade leggen en ca. 15 minuten marineren, halverwege keren. Pistachenootjes grof hakken. Limoenen met snijvlak in poedersuiker drukken. Ovenschaal invetten. Stoneleeks schoonmaken en in stukjes van 1 cm snijden. Harde steeltjes van kruiden verwijderen en kruiden grof hakken. In ovenschaal stoneleeks en kruiden door elkaar scheppen en als bedje over bodem verdelen. Kipfilets uit marinade nemen en naast elkaar op kruiden leggen. Limoenen ernaast zetten. Pistachenootjes over kipfilets strooien en marinade erover schenken. Eventueel tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
Schaal uit koelkast nemen en kipfilets op kamertemperatuur laten komen. Oven voorverwarmen op 225 °C of gasovenstand 5. Schaal in midden van oven schuiven en kipfilets in ca. 25 minuten lichtbruin en gaar bakken. Serveren met in de schil gebakken aardappeltjes en tomatensalade.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 limoenen
2 teentjes knoflook
1 eetlepel balsamicoazijn
100 ml olijfolie extra vierge met basilicum
4 scharrelkipfilets
25 g gepelde pistachenootjes
1 eetlepel poedersuiker
1 zakje stoneleeks
1 zakje verse peterselie
1 zakje verse Italiaanse kruidenmix
1 zakje verse basilicum
0 zout
0 (versgemalen) peper
½ eetlepel olie om in te vetten
Dit heb je nodig
ovenschaal ca. 20 x 30 cm