Tuinerwtentimbaaltje met balsamicosiroop
Aan de slag
In pan 1 dl water met bouillonpoeder en erwten aan de kook brengen. Erwten in ca. 5 minuten gaar koken. Intussen in kom met koud water gelatine 5 minuten weken. Muntblaadjes van takjes plukken. Gelatine afgieten, uitknijpen en in 3 eetlepels kookvocht van erwten oplossen. In keukenmachine erwten met rest van kookvocht, ricotta, mayonaise en helft van munt glad pureren. Opgelost gelatinemengsel erdoor roeren. Puree op smaak brengen met zout en peper. Timbaaltjes invetten en erwtenpuree erin scheppen. Timbaaltjes in koelkast in ca. 1 1/2 uur laten opstijven. Dan bovenkant met plasticfolie afdekken. In pan azijn en poedersuiker aan de kook brengen en op laag vuur tot helft inkoken. Laten afkoelen en afgedekt op koele plaats bewaren.
Timbaaltjes even in bak met heet water houden (zo lossen ze makkelijker op) en op vier borden keren. Garneren met balsamicosiroop en rest van munt.
Tuinerwtentimbaaltje met balsamicosiroop
voorgerecht
null personen
135 kcal
30 min. bereiden
90 min. wachten
Aan de slag
In pan 1 dl water met bouillonpoeder en erwten aan de kook brengen. Erwten in ca. 5 minuten gaar koken. Intussen in kom met koud water gelatine 5 minuten weken. Muntblaadjes van takjes plukken. Gelatine afgieten, uitknijpen en in 3 eetlepels kookvocht van erwten oplossen. In keukenmachine erwten met rest van kookvocht, ricotta, mayonaise en helft van munt glad pureren. Opgelost gelatinemengsel erdoor roeren. Puree op smaak brengen met zout en peper. Timbaaltjes invetten en erwtenpuree erin scheppen. Timbaaltjes in koelkast in ca. 1 1/2 uur laten opstijven. Dan bovenkant met plasticfolie afdekken. In pan azijn en poedersuiker aan de kook brengen en op laag vuur tot helft inkoken. Laten afkoelen en afgedekt op koele plaats bewaren.
Timbaaltjes even in bak met heet water houden (zo lossen ze makkelijker op) en op vier borden keren. Garneren met balsamicosiroop en rest van munt.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 theelepel kruidenbouillonpoeder
225 g tuinerwten
3 blaadjes gelatine
1 zakje verse munt
½ bak ricotta
2 eetlepels mayonaise
0 (versgemalen) witte peper
100 ml balsamicoazijn
1 theelepel poedersuiker
0 olie om in te vetten
Dit heb je nodig
keukenmachine
timbaaltjes of hoge koffiekopjes, inhoud 1 dl