Luchtige sinaasappelpuddinkjes
bewaar
bewaar

Luchtige sinaasappelpuddinkjes

40 min. bereiden / 2 uur wachten

7 ingrediënten

Aan de slag

In kom met ruim koud water gelatine ca. 5 minuten laten weken. Intussen 7 sinaasappels uitpersen en 6 dl sap afmeten (rest van sap bewaren). Rest van sinaasappels dik schillen tot op vruchtvlees en met scherp mesje partjes tussen vliesjes uitsnijden. In pan sinaasappelsap aan de kook brengen. Pan van vuur afnemen. Gelatine goed uitknijpen en blaadjes één voor één al roerend in sinaasappelsap oplossen. Laten afkoelen tot sap iets lobbig begint te worden. Intussen slagroom met suiker halfstijf kloppen. Slagroom en yoghurt door sinaasappelsap spatelen. Vormpjes dun invetten. Sinaasappelmengsel in vormpjes schenken en bovenkant gladstrijken. Puddinkjes in koelkast in ca. 2 uur laten opstijven.

In steelpan met dikke bodem 100 g poedersuiker met 2 eetlepels water en 1/2 dl sinaasappelsap al roerende aan de kook brengen. Van vuur af sinaasappelpartjes erdoor scheppen. Vormpjes enkele seconden in warm water zetten. Bord op vormpje zetten, keren en puddinkjes uit vormpjes laten glijden. Sinaasappelsaus ernaast scheppen.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Luchtige sinaasappelpuddinkjes

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig