Pide (plat dun brood)
bewaar
bewaar

Pide (plat dun brood)

40 min. bereiden / 1 uur wachten

7 ingrediënten

Aan de slag

Boven grote kom bloem zeven, zout erdoor mengen en in midden kuiltje maken. Gist, suiker, olie, yoghurt en 125 ml handwarm water in kuiltje gieten en door bloem mengen. Kneden tot glad en soepel deeg ontstaat. Deegbal in iets vochtige kom leggen en afdekken met vochtige theedoek. Deeg op warme plek ca. 1 uur laten rijzen tot volume zich heeft verdubbeld. Intussen oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Deeg plat slaan en met handpalmen dun uitrekken tot langgerekte ovale vorm van ca. 1 cm dik; laat randen iets dikker. (Deeg kan ook tot twee kleinere ovale broden worden gevormd.) Bakplaat licht invetten met olie en deeg erop leggen. In midden van oven brood in ca. 15 minuten gaar en licht goudbruin bakken.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Pide (plat dun brood)

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig