Terrine met bloemkool en broccoli
Aan de slag
Bloemkool schoonmaken, wassen en in roosjes verdelen. In pan met weinig water en zout bloemkool in ca. 12 minuten gaarkoken. Intussen broccoli schoonmaken, wassen en roosjes van stronk snijden. In pan met ruim water en zout broccoli in ca. 6 minuten beetgaar koken. Afgieten en roosjes voorzichtig op keukenpapier laten uitlekken. Worteltjes schoonmaken, wassen, in stukjes snijden en in pannetje met weinig water en zout in ca. 4 minuten gaarkoken. Afgieten en fijnhakken. Bloemkool afgieten.In kom met ruim koud water gelatine ca. 5 minuten weken. In steelpan 1 dl water met bouillontablet aan de kook brengen, bouillontablet al roerend oplossen. Gelatine goed uitknijpen en van vuur af al roerend in bouillon oplossen. Laten afkoelen tot mengsel geleiachtig wordt.In keukenmachine bloemkool pureren. Bouillonmengsel erdoor roeren en op smaak brengen met (zout en) peper. In kom slagroom stijf kloppen en bloemkoolpuree erdoor roeren. Vorm invetten en helft van bloemkoolpuree erin scheppen. Broccoliroosjes met steeltjes naar boven dicht tegen elkaar aan in bloemkoolpuree drukken. Worteltjes door rest van bloemkoolpuree scheppen en over broccoli verdelen. Vorm even schudden, zodat bloemkoolpuree goed verdeeld wordt. In koelkast terrine in 10 à 12 uur laten opstijven.
In kom mayonaise, kwark en kerriepoeder tot sausje roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Tomaat wassen en in plakjes snijden, plakjes halveren. Vorm enkele tellen in heet water houden. Plank erop leggen, samen keren en terrine op plank laten glijden. Met scherp (elektrisch) mes terrine in plakken snijden en op bordjes leggen. Garneren met plakje tomaat en kerriesaus.
Terrine met bloemkool en broccoli
voorgerecht
null personen
160 kcal
45 min. bereiden
660 min. wachten
Aan de slag
Bloemkool schoonmaken, wassen en in roosjes verdelen. In pan met weinig water en zout bloemkool in ca. 12 minuten gaarkoken. Intussen broccoli schoonmaken, wassen en roosjes van stronk snijden. In pan met ruim water en zout broccoli in ca. 6 minuten beetgaar koken. Afgieten en roosjes voorzichtig op keukenpapier laten uitlekken. Worteltjes schoonmaken, wassen, in stukjes snijden en in pannetje met weinig water en zout in ca. 4 minuten gaarkoken. Afgieten en fijnhakken. Bloemkool afgieten.In kom met ruim koud water gelatine ca. 5 minuten weken. In steelpan 1 dl water met bouillontablet aan de kook brengen, bouillontablet al roerend oplossen. Gelatine goed uitknijpen en van vuur af al roerend in bouillon oplossen. Laten afkoelen tot mengsel geleiachtig wordt.In keukenmachine bloemkool pureren. Bouillonmengsel erdoor roeren en op smaak brengen met (zout en) peper. In kom slagroom stijf kloppen en bloemkoolpuree erdoor roeren. Vorm invetten en helft van bloemkoolpuree erin scheppen. Broccoliroosjes met steeltjes naar boven dicht tegen elkaar aan in bloemkoolpuree drukken. Worteltjes door rest van bloemkoolpuree scheppen en over broccoli verdelen. Vorm even schudden, zodat bloemkoolpuree goed verdeeld wordt. In koelkast terrine in 10 à 12 uur laten opstijven.
In kom mayonaise, kwark en kerriepoeder tot sausje roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Tomaat wassen en in plakjes snijden, plakjes halveren. Vorm enkele tellen in heet water houden. Plank erop leggen, samen keren en terrine op plank laten glijden. Met scherp (elektrisch) mes terrine in plakken snijden en op bordjes leggen. Garneren met plakje tomaat en kerriesaus.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 bloemkool
0 zout
400 g broccoli
2 worteltjes
8 blaadjes witte gelatine
1 groentenbouillontablet
250 ml slagroom
6 eetlepels mayonaise
6 eetlepels kwark
1½ theelepel kerriepoeder
1 tomaat
0 olie om in te vetten
Dit heb je nodig
keukenmachine
keukenpapier
terrine of cakevorm inhoud ca. 1 liter