Kaasschnitzel met geroosterde tomaten
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 200 °C. Tomaten voorzichtig wassen. Tomaten (met takjes) in ovenschaal leggen, balsamicoazijn en 1 eetlepel olie erover schenken. Tomaten in midden van oven ca. 15 minuten roosteren, tot schil openbarst. Intussen korst van kaas snijden. Kaas in vier gelijke stukken van ca. 5 x 10 cm en 1 cm dik snijden. Op elk stuk kaas enkele blaadjes basilicum leggen. Kaas met plakjes ham omwikkelen. Bloem boven bord zeven. Eieren in diep bord loskloppen. Paneermeel op bord strooien. Kaasplakken eerst door bloem, dan door eieren en vervolgens door paneermeel wentelen. In grote koekenpan met antiaanbaklaag rest van olie verhitten en kaasplakken op matig vuur in ca. 3 minuten goudbruin bakken; halverwege omdraaien. Geroosterde tomaten uit oven nemen en met zout en peper bestrooien. Kaassschnitzels serveren met geroosterde tomaten en garneren met overgebleven basilicum. Lekker met warm stokbrood.
Kaasschnitzel met geroosterde tomaten
hoofdgerecht
null personen
745 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 200 °C. Tomaten voorzichtig wassen. Tomaten (met takjes) in ovenschaal leggen, balsamicoazijn en 1 eetlepel olie erover schenken. Tomaten in midden van oven ca. 15 minuten roosteren, tot schil openbarst. Intussen korst van kaas snijden. Kaas in vier gelijke stukken van ca. 5 x 10 cm en 1 cm dik snijden. Op elk stuk kaas enkele blaadjes basilicum leggen. Kaas met plakjes ham omwikkelen. Bloem boven bord zeven. Eieren in diep bord loskloppen. Paneermeel op bord strooien. Kaasplakken eerst door bloem, dan door eieren en vervolgens door paneermeel wentelen. In grote koekenpan met antiaanbaklaag rest van olie verhitten en kaasplakken op matig vuur in ca. 3 minuten goudbruin bakken; halverwege omdraaien. Geroosterde tomaten uit oven nemen en met zout en peper bestrooien. Kaassschnitzels serveren met geroosterde tomaten en garneren met overgebleven basilicum. Lekker met warm stokbrood.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 schaaltjes cherry-trostomaten
2 eetlepels balsamicoazijn
4 eetlepels olijfolie
400 g leerdammer caractèrekaas
1 zakje verse basilicum
4 plakken Coburger rauwe ham
4 eetlepels bloem
2 eieren
8 eetlepels paneermeel
0 zout en versgemalen peper
0 olie om in te vetten
Dit heb je nodig
lage ovenschaal