Indische gehaktballen
bewaar
bewaar

Indische gehaktballen

De gehaktbal gaat op de Oosterse toer. Met ketjap, sambal, gehakte pinda's en een jasje van seroendeng.

35 min. bereiden

pittig

9 ingrediënten

Aan de slag

Hak de pinda's grof. Leg het brood (zonder korst) in een diep bord en besprenkel met de ketjap. Doe het gehakt met het ei in een kom. Voeg het brood en de ketjap toe en vervolgens de sambal en pinda’s. Pers de knoflook erboven.

Kneed het gehakt totdat het brood er gelijkmatig doorheen is gemengd. Verdeel in porties per persoon en vorm er met vochtige handen een bal per persoon van. Doe de seroendeng in een diep bord en rol de ballen er een voor een door.

Verhit de boter in een pan en braad de ballen aan. Bak op laag vuur in 25 min. gaar. Keer regelmatig. Draai het vuur de laatste 3 min. iets hoger voor een knapperig korstje.

combinatietipLekker met nasi of bami.

Gehaktballetjes in tomatensaus maken

Instructievideo - 00:44 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Indische gehaktballen

De gehaktbal gaat op de Oosterse toer. Met ketjap, sambal, gehakte pinda's en een jasje van seroendeng.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig