Indische gehaktballen
De gehaktbal gaat op de Oosterse toer. Met ketjap, sambal, gehakte pinda's en een jasje van seroendeng.
Aan de slag
Hak de pinda's grof. Leg het brood (zonder korst) in een diep bord en besprenkel met de ketjap. Doe het gehakt met het ei in een kom. Voeg het brood en de ketjap toe en vervolgens de sambal en pinda’s. Pers de knoflook erboven.
Kneed het gehakt totdat het brood er gelijkmatig doorheen is gemengd. Verdeel in porties per persoon en vorm er met vochtige handen een bal per persoon van. Doe de seroendeng in een diep bord en rol de ballen er een voor een door.
Verhit de boter in een pan en braad de ballen aan. Bak op laag vuur in 25 min. gaar. Keer regelmatig. Draai het vuur de laatste 3 min. iets hoger voor een knapperig korstje.
Gehaktballetjes in tomatensaus maken
Instructievideo - 00:44 min.
Indische gehaktballen
De gehaktbal gaat op de Oosterse toer. Met ketjap, sambal, gehakte pinda's en een jasje van seroendeng.
hoofdgerecht
null personen
510 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Hak de pinda's grof. Leg het brood (zonder korst) in een diep bord en besprenkel met de ketjap. Doe het gehakt met het ei in een kom. Voeg het brood en de ketjap toe en vervolgens de sambal en pinda’s. Pers de knoflook erboven.
Kneed het gehakt totdat het brood er gelijkmatig doorheen is gemengd. Verdeel in porties per persoon en vorm er met vochtige handen een bal per persoon van. Doe de seroendeng in een diep bord en rol de ballen er een voor een door.
Verhit de boter in een pan en braad de ballen aan. Bak op laag vuur in 25 min. gaar. Keer regelmatig. Draai het vuur de laatste 3 min. iets hoger voor een knapperig korstje.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
50 g ongezouten pinda's
1 sneetje witbrood
3 el ketjap manis
500 g half-om-halfgehakt
1 ei
2 tl sambal oelek
1 teen knoflook
4 el seroendeng
25 g ongezouten roomboter