Indische gehaktballetjes met ketjap en groentenasi
Met zelfgemaakte gehaktballetjes.
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Doe het gehakt in een kom en kneed er 1/5 ketjap, 3/4 seroendeng en de sambal door. Vorm er balletjes van. Verhit de olie in een koekenpan en bak de balletjes in 5 min. rondom bruin. Voeg de ketjap en de kokosmelk toe en laat op laag vuur nog 10 min. garen in de saus.
Schil de gember en snijd fijn. Snijd de knoflook fijn. Snijd het vruchtvlees van 1 rode peper uit 1 groentepakket fijn. Verhit de olie in een wok en fruit de gember, knoflook en de rode peper. Voeg de rest van de groente uit de pakketten toe, verkruimel de kippenbouillontablet erboven, zet het vuur hoog en roerbak 3 min. Voeg de rijst toe en bak 1 min. mee. Bestrooi de gebakken groenterijst met de seroendeng en serveer met de balletjes.
Indische gehaktballetjes met ketjap en groentenasi
Met zelfgemaakte gehaktballetjes.
hoofdgerecht
null personen
730 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Doe het gehakt in een kom en kneed er 1/5 ketjap, 3/4 seroendeng en de sambal door. Vorm er balletjes van. Verhit de olie in een koekenpan en bak de balletjes in 5 min. rondom bruin. Voeg de ketjap en de kokosmelk toe en laat op laag vuur nog 10 min. garen in de saus.
Schil de gember en snijd fijn. Snijd de knoflook fijn. Snijd het vruchtvlees van 1 rode peper uit 1 groentepakket fijn. Verhit de olie in een wok en fruit de gember, knoflook en de rode peper. Voeg de rest van de groente uit de pakketten toe, verkruimel de kippenbouillontablet erboven, zet het vuur hoog en roerbak 3 min. Voeg de rijst toe en bak 1 min. mee. Bestrooi de gebakken groenterijst met de seroendeng en serveer met de balletjes.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g basmatirijst
300 g half-om-halfgehakt
5 el ketjap manis
4 el seroendeng
1 tl sambal manis
2 el arachideolie
200 ml kokosmelk
3 cm verse gember
1 teen knoflook
450 g nasi-bamigroente
450 g nasi/bami groentemix
1 kippenbouillontablet