Indische gehaktballetjes met ketjap en groentenasi
bewaar
bewaar

Indische gehaktballetjes met ketjap en groentenasi

Met zelfgemaakte gehaktballetjes.

20 min. bereiden

licht pittig

12 ingrediënten

Aan de slag

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Doe het gehakt in een kom en kneed er 1/5 ketjap, 3/4 seroendeng en de sambal door. Vorm er balletjes van. Verhit de olie in een koekenpan en bak de balletjes in 5 min. rondom bruin. Voeg de ketjap en de kokosmelk toe en laat op laag vuur nog 10 min. garen in de saus.

Schil de gember en snijd fijn. Snijd de knoflook fijn. Snijd het vruchtvlees van 1 rode peper uit 1 groentepakket fijn. Verhit de olie in een wok en fruit de gember, knoflook en de rode peper. Voeg de rest van de groente uit de pakketten toe, verkruimel de kippenbouillontablet erboven, zet het vuur hoog en roerbak 3 min. Voeg de rijst toe en bak 1 min. mee. Bestrooi de gebakken groenterijst met de seroendeng en serveer met de balletjes.

combinatietipFan van pittig? Snijd dan ook de peper uit het tweede pakket nasi/bamigroenten in stukjes en bak deze mee.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Indische gehaktballetjes met ketjap en groentenasi

Met zelfgemaakte gehaktballetjes.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig