Indische kip met gebakken rijst
Weinig tijd? Maak dit gerecht al een dag van tevoren klaar.
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe ondertussen de bevroren saté met de saus in een steelpan. Voeg de kokosmelk en de ketjap toe en breng op laag vuur al roerend aan de kook. Laat nog ca. 10 min. zachtjes doorkoken tot de saus iets dikker wordt. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de rode peper van de nasi-bamigroenten in ringen. Verhit de olie in een wok en bak de peper en de rest van de groenten 5 min. Houd de taugé achter. Schep de rijst met de taugé door de groenten en bak 1 min. mee. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de rijst en de saté over de kommen. Serveer met de kroepoek en de uien.
Indische kip met gebakken rijst
Weinig tijd? Maak dit gerecht al een dag van tevoren klaar.
hoofdgerecht
null personen
820 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe ondertussen de bevroren saté met de saus in een steelpan. Voeg de kokosmelk en de ketjap toe en breng op laag vuur al roerend aan de kook. Laat nog ca. 10 min. zachtjes doorkoken tot de saus iets dikker wordt. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de rode peper van de nasi-bamigroenten in ringen. Verhit de olie in een wok en bak de peper en de rest van de groenten 5 min. Houd de taugé achter. Schep de rijst met de taugé door de groenten en bak 1 min. mee. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de rijst en de saté over de kommen. Serveer met de kroepoek en de uien.
variatietip:
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g witte rijst
560 g saté ajam
200 ml kokosmelk
2 el ketjap manis
450 g nasi-bamigroente
2 el zonnebloemolie
60 g kroepoek
340 g Amsterdamse uien
Dit heb je nodig
kommetjes (Ø 11 cm)