Marokkaanse kip met citroenkrieltjes
bewaar
bewaar

Marokkaanse kip met citroenkrieltjes

30 min. bereiden / 5 min. wachten

8 ingrediënten

Aan de slag

Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Schenk het sap over de kip en bestrooi met de komijn, chilipeper en zout. Laat 5 min. marineren. Verhit 3 el olie in een hapjespan en bak de kip met de helft van de knoflook op middelhoog vuur 5 min. rondom goudbruin. Doe de deksel op de pan, zet het vuur laag en braad de kip in 15 min. gaar.

Kook de krieltjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep om met de citroenrasp, peper en zout.

Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de rest van de knoflook 1 min. Voeg in delen de spinazie toe en laat al omscheppend slinken. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de krieltjes en kip over 4 borden en serveer met de spinazie. Lekker met verse koriander.

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Marokkaanse kip met citroenkrieltjes

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig