Gesmoorde gemberworteltjes met geroosterde hazelnoot
Aan de slag
Groen tot op klein stukje van worteltjes verwijderen. Worteltjes wassen en met dunschiller schillen. Hazelnoten grof hakken en in droge koekenpan in ca. 5 minuten goudbruin roosteren. Hazelnoten laten afkoelen.
In wijde (koeken)pan boter smelten. Worteltjes toevoegen en afgedekt in ca. 15 minuten zachtjes gaar smoren. Gembersiroop toevoegen en pan zachtjes heen en weer bewegen zodat siroop goed wordt verdeeld. Worteltjes overdoen in schaal en bestrooien met geroosterde hazelnoten.
Gesmoorde gemberworteltjes met geroosterde hazelnoot
bijgerecht
null personen
150 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Groen tot op klein stukje van worteltjes verwijderen. Worteltjes wassen en met dunschiller schillen. Hazelnoten grof hakken en in droge koekenpan in ca. 5 minuten goudbruin roosteren. Hazelnoten laten afkoelen.
In wijde (koeken)pan boter smelten. Worteltjes toevoegen en afgedekt in ca. 15 minuten zachtjes gaar smoren. Gembersiroop toevoegen en pan zachtjes heen en weer bewegen zodat siroop goed wordt verdeeld. Worteltjes overdoen in schaal en bestrooien met geroosterde hazelnoten.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 bosje bospeentjes
½ zakje hazelnoten
25 g roomboter
3 eetlepels gembersiroop