Hazelnoot-aardpeerpuree
Verrassend bijgerecht met een bijzonder ingrediënt. En ook nog eens glutenvrij!
Aan de slag
Schil de aardperen en aardappelen. Snijd in gelijke stukken. Kook de aardpeer, aardappel en knoflook in water met zout in 25 min. gaar. Giet af. Laat 5 min. staan met de deksel op de pan.
Rooster ondertussen in een koekenpan zonder olie of boter de noten in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen en hak grof. Verwarm de melk 2 min. Stamp de aardpeer, aardappel, knoflook, melk, boter, peper en eventueel zout met de pureestamper tot een grove puree.
Snijd de blaadjes van de peterselie fijn en verdeel met de noten en hazelnootolie over de puree.
Noten, zaden en pitten roosteren
Instructievideo - 01:19 min.
Hazelnoot-aardpeerpuree
Verrassend bijgerecht met een bijzonder ingrediënt. En ook nog eens glutenvrij!
bijgerecht
null personen
360 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardperen en aardappelen. Snijd in gelijke stukken. Kook de aardpeer, aardappel en knoflook in water met zout in 25 min. gaar. Giet af. Laat 5 min. staan met de deksel op de pan.
Rooster ondertussen in een koekenpan zonder olie of boter de noten in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen en hak grof. Verwarm de melk 2 min. Stamp de aardpeer, aardappel, knoflook, melk, boter, peper en eventueel zout met de pureestamper tot een grove puree.
Snijd de blaadjes van de peterselie fijn en verdeel met de noten en hazelnootolie over de puree.
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
750 g aardperen
400 g kruimige aardappelen
1 teen knoflook
50 g ongebrande hazelnoten
75 ml halfvolle melk
25 g ongezouten roomboter
10 g verse platte peterselie
1 el hazelnootolie
Dit heb je nodig
pureestamper