Garnalenspiesje
Aan de slag
Kook de krieltjes in ca. 15 min. gaar. Hak de knoflook fijn. Verwijder de buitenkant van het citroengras en snijd de stengel in stukjes. Snijd eventueel het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.
Verhit de olie in een koekenpan. Fruit de knoflook, het citroengras, de peper en eventueel zout zachtjes ca. 1 min. Schep de garnalen door de olie en bak al omscheppend op matig vuur tot ze door en door warm zijn. Giet de krieltjes af, halveer ze en bestrijk ze met een beetje olie uit de pan. Rijg de garnalen aan prikkers en draai de koriander eromheen. Steek op iedere spies een halve aardappel.
Garnalenspiesje
null personen
90 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Kook de krieltjes in ca. 15 min. gaar. Hak de knoflook fijn. Verwijder de buitenkant van het citroengras en snijd de stengel in stukjes. Snijd eventueel het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.
Verhit de olie in een koekenpan. Fruit de knoflook, het citroengras, de peper en eventueel zout zachtjes ca. 1 min. Schep de garnalen door de olie en bak al omscheppend op matig vuur tot ze door en door warm zijn. Giet de krieltjes af, halveer ze en bestrijk ze met een beetje olie uit de pan. Rijg de garnalen aan prikkers en draai de koriander eromheen. Steek op iedere spies een halve aardappel.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg krieltjes in de schil
1 teen knoflook
1 stengel koelverse sereh citroengras
¼ rode peper
4 el traditionele olijfolie
12 verse cocktailgarnalen
4 takjes verse koriander
Dit heb je nodig
cocktailprikkers