Limonadesiroop van vers fruit
Zo kom jij de warme zomer wel door.
Aan de slag
Verwijder het onderste stuk en de harde bladeren van het citroengras en snijd fijn. Ris de bessen van de takjes en doe samen met de suiker, het citroengras en water in een pan. Breng aan de kook. Laat 30 min. zachtjes koken en duw de bessen met een pollepel kapot. Neem de pan van het vuur en duw het mengsel met de bolle kant van een lepel door een bolzeef. Giet de siroop in de fles en laat helemaal afkoelen. Giet een laagje siroop in een glas en voeg er water naar smaak aan toe. Lekker met verse munt en ijsklontjes.
Limonadesiroop van vers fruit
Zo kom jij de warme zomer wel door.
null porties
50 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Verwijder het onderste stuk en de harde bladeren van het citroengras en snijd fijn. Ris de bessen van de takjes en doe samen met de suiker, het citroengras en water in een pan. Breng aan de kook. Laat 30 min. zachtjes koken en duw de bessen met een pollepel kapot. Neem de pan van het vuur en duw het mengsel met de bolle kant van een lepel door een bolzeef. Giet de siroop in de fles en laat helemaal afkoelen. Giet een laagje siroop in een glas en voeg er water naar smaak aan toe. Lekker met verse munt en ijsklontjes.
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 stengel koelverse sereh citroengras
300 g verse rode bessen
250 g kristalsuiker
200 ml water
Dit heb je nodig
bolzeef
gesteriliseerde fles (500ml)