Komkommer-cocktail met sereh
Cocktail-avond? Probeer eens wat anders en ga voor deze cocktail met flink wat pit.
Aan de slag
Snijd de komkommer in stukken en de sereh (citroengras) in ringen. Pers de limoen uit. Doe de komkommer, serehringen, 2 el limoensap (per 4 personen) en het water in een blender en mix tot een glad mengsel. Voeg eventueel meer water toe. Schenk het komkommermengsel door een bolzeef in een kan.
Snijd de bovenkant van de sereh eraf en snijd de onderkant in de lengte in kwarten. Snijd de jalapeñopeper in ringen. Verdeel de ijsblokjes over de wijnglazen en schenk de komkommercocktail erover. Schenk de cocos likorette erbij en voeg de jalapeñoringen toe. Garneer de glazen met de sereh.
Komkommer-cocktail met sereh
Cocktail-avond? Probeer eens wat anders en ga voor deze cocktail met flink wat pit.
null porties
75 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de komkommer in stukken en de sereh (citroengras) in ringen. Pers de limoen uit. Doe de komkommer, serehringen, 2 el limoensap (per 4 personen) en het water in een blender en mix tot een glad mengsel. Voeg eventueel meer water toe. Schenk het komkommermengsel door een bolzeef in een kan.
Snijd de bovenkant van de sereh eraf en snijd de onderkant in de lengte in kwarten. Snijd de jalapeñopeper in ringen. Verdeel de ijsblokjes over de wijnglazen en schenk de komkommercocktail erover. Schenk de cocos likorette erbij en voeg de jalapeñoringen toe. Garneer de glazen met de sereh.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 komkommer
3 stengels koelverse sereh citroengras
1 limoen
50 ml water
1 jalapeñopeper
12 ijsblokjes
120 ml Hooghoudt Cocos Likorette
Dit heb je nodig
blender
bolzeef
ijscoupes of wijnglazen