Meloenlimonade
De lekkerste limonade, zelfgemaakt: van meloen, limoen en basilicum.
Aan de slag
Breng het kraanwater aan de kook en los de suiker hierin al roerend op. Laat de siroop iets afkoelen.
Schil de meloen, verwijder de pitjes en snijd de meloen in stukjes. Pers de limoenen uit. Doe de helft van de meloen en de helft van het basilicum in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Doe het mengsel in een fijne zeef en duw het erdoor met de bolle kant van een lepel. Vang de puree op in een grote kom of kan. Herhaal met de andere helft van de meloen en het basilicum.
Voeg de siroop, het limoensap en het koolzuurhoudende water toe aan de puree en mix kort met de staafmixer. Schenk de limonade in een schone frisdrankfles en koel minimaal 30 min. in de koelkast.
Meloen snijden
Instructievideo - 01:38 min.
Meloenlimonade
De lekkerste limonade, zelfgemaakt: van meloen, limoen en basilicum.
null personen
85 kcal
10 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Breng het kraanwater aan de kook en los de suiker hierin al roerend op. Laat de siroop iets afkoelen.
Schil de meloen, verwijder de pitjes en snijd de meloen in stukjes. Pers de limoenen uit. Doe de helft van de meloen en de helft van het basilicum in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Doe het mengsel in een fijne zeef en duw het erdoor met de bolle kant van een lepel. Vang de puree op in een grote kom of kan. Herhaal met de andere helft van de meloen en het basilicum.
Voeg de siroop, het limoensap en het koolzuurhoudende water toe aan de puree en mix kort met de staafmixer. Schenk de limonade in een schone frisdrankfles en koel minimaal 30 min. in de koelkast.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
50 ml kraanwater
100 g kristalsuiker
1 cantaloupemeloen
4 limoenen
15 g verse basilicum
1 l koolzuurhoudend water
Dit heb je nodig
staafmixer