Eenvoudige tomatensaus
Een recept voor een goede, eenvoudige tomatensaus hoort thuis in iedere keuken.
Aan de slag
Snijd de tomaten in stukken en doe in een ruime pan. Snijd de winterpeen in stukjes en de bleekselderij in boogjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
Voeg de winterpeen, bleekselderij, ui, knoflook, peterselie en het basilicum toe aan de tomaten. Breng op laag vuur aan de kook en schep af en toe om. Voeg een glas water toe als het mengsel erg dik blijft. Stoof in 40 min. tot een tomatensaus. Roer regelmatig.
Pureer de saus kort met de staafmixer en druk met een soepopscheplepel door een zeef. Breng op smaak met een scheutje olie, peper en eventueel zout.
Tomatensaus (pomarola) maken
Instructievideo - 01:39 min.
Eenvoudige tomatensaus
Een recept voor een goede, eenvoudige tomatensaus hoort thuis in iedere keuken.
bijgerecht
null personen
75 kcal
50 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de tomaten in stukken en doe in een ruime pan. Snijd de winterpeen in stukjes en de bleekselderij in boogjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
Voeg de winterpeen, bleekselderij, ui, knoflook, peterselie en het basilicum toe aan de tomaten. Breng op laag vuur aan de kook en schep af en toe om. Voeg een glas water toe als het mengsel erg dik blijft. Stoof in 40 min. tot een tomatensaus. Roer regelmatig.
Pureer de saus kort met de staafmixer en druk met een soepopscheplepel door een zeef. Breng op smaak met een scheutje olie, peper en eventueel zout.
serveertip:
bewaartip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1½ kg rijpe trostomaat
250 g winterpenen
1 stengel bleekselderij
1 ui
3 tenen knoflook
10 g verse platte peterselie
7½ g verse basilicum
½ el extra vierge olijfolie
Dit heb je nodig
staafmixer