Tabouleh
Tabouleh is een frisse, sappige platte-peterseliesalade, die je het beste kunt maken in het voorjaar, met jonge peterselie. De bulgur kook je niet, maar laat je even wellen en dan verder zacht worden in het sap van de tomaat en citroen.
Aan de slag
Laat de bulgur 10 min. wellen in ruim kokend water. Giet af.
Pers ondertussen de citroenen uit en snijd de tomaten in blokjes van een ½ cm. Schep de bulgur om met de tomaten en 2 el citroensap (per 4 personen).
Snijd de peterselie fijn en de salade-ui in dunne ringetjes. Snijd het steeltje van de jalapeñopeper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten van de halve peper. Snijd het vruchtvlees fijn.
Snijd de munt vlak voor het serveren fijn (om verkleuring te voorkomen). Meng de bulgursalade met de peterselie, salade-ui, peper en munt. Breng op smaak met de olijfolie en zout en breng eventueel verder op smaak met de rest van het citroensap. De salade mag sappig en friszuur zijn. Serveer direct.
Tabouleh
Tabouleh is een frisse, sappige platte-peterseliesalade, die je het beste kunt maken in het voorjaar, met jonge peterselie. De bulgur kook je niet, maar laat je even wellen en dan verder zacht worden in het sap van de tomaat en citroen.
bijgerecht
null personen
165 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Laat de bulgur 10 min. wellen in ruim kokend water. Giet af.
Pers ondertussen de citroenen uit en snijd de tomaten in blokjes van een ½ cm. Schep de bulgur om met de tomaten en 2 el citroensap (per 4 personen).
Snijd de peterselie fijn en de salade-ui in dunne ringetjes. Snijd het steeltje van de jalapeñopeper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten van de halve peper. Snijd het vruchtvlees fijn.
Snijd de munt vlak voor het serveren fijn (om verkleuring te voorkomen). Meng de bulgursalade met de peterselie, salade-ui, peper en munt. Breng op smaak met de olijfolie en zout en breng eventueel verder op smaak met de rest van het citroensap. De salade mag sappig en friszuur zijn. Serveer direct.
serveertip:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
50 g AH Biologisch bulgur
2 citroenen
200 g rijpe trostomaten
120 g verse platte peterselie
2 salade-ui
½ verse groene jalapeñopeper
15 g verse munt
3 el olijfolie extra vierge