Sperziebonen in knoflook-tomatensaus
Hoe je kids zo ver krijgt dat ze groenten eten? Kook die in een lekkere tomatensaus.
Aan de slag
Snijd de knoflook fijn. Verwarm de helft van de olie in een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak in 3 min. goudbruin.
Voeg de tomatenblokjes, het hete water, peper en eventueel zout toe en kook 10 min. op laag vuur of tot de saus iets is ingedikt.
Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen en kook ze 6 min. in een ruime pan kokend water beetgaar. Giet af en doe de bonen bij de tomatensaus. Kook nog 5 min. op laag vuur.
Scheur de basilicumblaadjes boven de pan, voeg de rest van de olie toe en serveer.
Sperziebonen schoonmaken
Instructievideo - 00:22 min.
Sperziebonen in knoflook-tomatensaus
Hoe je kids zo ver krijgt dat ze groenten eten? Kook die in een lekkere tomatensaus.
bijgerecht
null personen
200 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de knoflook fijn. Verwarm de helft van de olie in een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak in 3 min. goudbruin.
Voeg de tomatenblokjes, het hete water, peper en eventueel zout toe en kook 10 min. op laag vuur of tot de saus iets is ingedikt.
Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen en kook ze 6 min. in een ruime pan kokend water beetgaar. Giet af en doe de bonen bij de tomatensaus. Kook nog 5 min. op laag vuur.
Scheur de basilicumblaadjes boven de pan, voeg de rest van de olie toe en serveer.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 tenen knoflook
50 ml extra vierge olijfolie
400 g tomatenblokjes
200 ml water
600 g verse sperziebonen
7½ g verse basilicum