Speltpenne met tomatensaus, mozzarella en kappertjes
Vegapasta met véél groenten en lekker zachte mozzarella.
Aan de slag
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 3 min. op laag vuur. Snijd de winterpeen in plakjes van 1 cm en vervolgens in blokjes van 1 cm (brunoise). Snijd de bleekselderij in boogjes van een 1⁄2 cm. Voeg de winterpeen en bleekselderij toe aan de ui en bak 5 min.
Voeg de tomatenblokjes toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en stoof 10 min. Breng de saus op smaak met peper en eventueel zout.
Kook ondertussen de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Laat de kappertjes uitlekken en voeg de laatste 2 min. toe aan de tomatensaus.
Snijd de mozzarella in stukjes. Scheur het basilicum in stukjes. Giet de penne af en meng in een grote schaal met de saus. Verdeel de mozzarella en het basilicum erover.
Brunoise snijden
Instructievideo - 00:38 min.
Speltpenne met tomatensaus, mozzarella en kappertjes
Vegapasta met véél groenten en lekker zachte mozzarella.
hoofdgerecht
null personen
495 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 3 min. op laag vuur. Snijd de winterpeen in plakjes van 1 cm en vervolgens in blokjes van 1 cm (brunoise). Snijd de bleekselderij in boogjes van een 1⁄2 cm. Voeg de winterpeen en bleekselderij toe aan de ui en bak 5 min.
Voeg de tomatenblokjes toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en stoof 10 min. Breng de saus op smaak met peper en eventueel zout.
Kook ondertussen de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Laat de kappertjes uitlekken en voeg de laatste 2 min. toe aan de tomatensaus.
Snijd de mozzarella in stukjes. Scheur het basilicum in stukjes. Giet de penne af en meng in een grote schaal met de saus. Verdeel de mozzarella en het basilicum erover.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 ui
3 tenen knoflook
2 el traditionele olijfolie
1 winterpeen
2 stengels bleekselderij
800 g tomatenblokjes
300 g Dalla Costa speltpenne
100 g kappertjes
125 g mozzarella
15 g verse basilicum