Pasta met gehaktballetjes en mozzarella
Het geheim van deze pasta? De pasta kook je met de saus in één flinke pan.
Aan de slag
Rasp de Parmezaanse kaas. Haal de blaadjes en naaldjes van de takjes Italiaanse kruiden en snijd heel fijn. Doe het gehakt in een kom en voeg de geraspte kaas, ⅔ van de kruiden, het ei, peper en eventueel zout toe. Kneed goed door en vorm er 4 balletjes per persoon van. Snijd de bleekselderij in kleine boogjes en de winterpeen in blokjes. Snipper de uien.
Verhit de olie in een braadpan of hapjespan en bak de balletjes in 4 min. rondom bruin. Neem uit de pan. Bak de bleekselderij, winterpeen en ui 5 min. in het achtergebleven bakvet. Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree, bouillontablet, de rest van de kruiden en het water toe en breng aan de kook. Voeg de schelpjespasta toe en kook in 15 min. gaar. Roer na 5 min. door en voeg de gehaktballetjes toe.
Laat ondertussen de mozzarellabolletjes uitlekken. Neem de pan van het vuur en voeg de bolletjes toe.
Gehaktbal maken
Instructievideo - 02:22 min.
Pasta met gehaktballetjes en mozzarella
Het geheim van deze pasta? De pasta kook je met de saus in één flinke pan.
hoofdgerecht
null personen
910 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Rasp de Parmezaanse kaas. Haal de blaadjes en naaldjes van de takjes Italiaanse kruiden en snijd heel fijn. Doe het gehakt in een kom en voeg de geraspte kaas, ⅔ van de kruiden, het ei, peper en eventueel zout toe. Kneed goed door en vorm er 4 balletjes per persoon van. Snijd de bleekselderij in kleine boogjes en de winterpeen in blokjes. Snipper de uien.
Verhit de olie in een braadpan of hapjespan en bak de balletjes in 4 min. rondom bruin. Neem uit de pan. Bak de bleekselderij, winterpeen en ui 5 min. in het achtergebleven bakvet. Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree, bouillontablet, de rest van de kruiden en het water toe en breng aan de kook. Voeg de schelpjespasta toe en kook in 15 min. gaar. Roer na 5 min. door en voeg de gehaktballetjes toe.
Laat ondertussen de mozzarellabolletjes uitlekken. Neem de pan van het vuur en voeg de bolletjes toe.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
100 g Parmigiano Reggiano
20 g koelverse Italiaanse kruidenmix
500 g rundergehakt
1 middelgroot ei
4 stengels bleekselderij
300 g winterpeen
2 uien
2 el traditionele olijfolie
800 g tomatenblokjes
140 g tomatenpuree
1 runderbouillontablet
800 ml water
250 g schelpjespasta
150 g mini-buffelmozzarella
Dit heb je nodig
braadpan