Plaattaart met pesto
Kaas, salami, courgette, tomaat, ui... En pesto natuurlijk. Gerecht voor het hele gezin!
Aan de slag
Laat het bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed een bakblik met bakpapier. Leg de plakjes deeg in een rechthoek erop. Laat de randen iets overlappen en druk aan. Prik met een vork gaatjes in de bodem.
Besmeer de bodem met de pesto en bestrooi met de kaas. Leg de salami erop. Snijd de courgette in dunne plakken en verdeel deze over de salami. Snijd de ui in ringen en halveer de tomaten. Leg de ui erop en de tomaten met de snijkant naar boven. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 45 min. goudbruin en gaar.
Bakken met bladerdeeg
Instructievideo - 02:21 min.
Plaattaart met pesto
Kaas, salami, courgette, tomaat, ui... En pesto natuurlijk. Gerecht voor het hele gezin!
hoofdgerecht
null personen
855 kcal
20 min. bereiden
45 min. oventijd
Aan de slag
Laat het bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed een bakblik met bakpapier. Leg de plakjes deeg in een rechthoek erop. Laat de randen iets overlappen en druk aan. Prik met een vork gaatjes in de bodem.
Besmeer de bodem met de pesto en bestrooi met de kaas. Leg de salami erop. Snijd de courgette in dunne plakken en verdeel deze over de salami. Snijd de ui in ringen en halveer de tomaten. Leg de ui erop en de tomaten met de snijkant naar boven. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 45 min. goudbruin en gaar.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
8 plakjes diepvries bladerdeeg
185 g pesto rosso
100 g geraspte jong belegen kaas
200 g flinterdun gesneden salami
1 courgette
1 rode ui
250 g cherrytomaten
Dit heb je nodig
bakpapier