Italiaanse plaattaart
Hoe we het ook kunnen noemen: een pizza zonder tomatensaus, en met héél veel groenten.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 225 °C. Ontdooi het bladerdeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking. Was de tomaten en courgettes en snijd in plakken. Pel en snipper de ui. Snijd de mozzarella in plakken.
Leg het bladerdeeg op elkaar en rol met een deegroller uit tot een lap van 30 x 30 cm. Leg het bladerdeeg op ene bakplaat en prik met een vork enkele gaatjes in het deeg. Bak de bodem 5 min. voor in de oven. Strijk de pesto uit over de bodem.
Verdeel de mozzarella en groenten over de deegbodem. Bestrooi met peper en eventueel zout. Bak de plaattaart nog ca. 20 min. in de oven goudbruin en gaar. Lekker met een groene salade.
Italiaanse plaattaart
Hoe we het ook kunnen noemen: een pizza zonder tomatensaus, en met héél veel groenten.
hoofdgerecht
null personen
605 kcal
20 min. bereiden
20 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 225 °C. Ontdooi het bladerdeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking. Was de tomaten en courgettes en snijd in plakken. Pel en snipper de ui. Snijd de mozzarella in plakken.
Leg het bladerdeeg op elkaar en rol met een deegroller uit tot een lap van 30 x 30 cm. Leg het bladerdeeg op ene bakplaat en prik met een vork enkele gaatjes in het deeg. Bak de bodem 5 min. voor in de oven. Strijk de pesto uit over de bodem.
Verdeel de mozzarella en groenten over de deegbodem. Bestrooi met peper en eventueel zout. Bak de plaattaart nog ca. 20 min. in de oven goudbruin en gaar. Lekker met een groene salade.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
8 plakjes diepvries bladerdeeg
3 vleestomaten
1 courgette
1 ui
250 g mozzarella
4 el groene pesto in potje
Dit heb je nodig
deegroller