Aubergine met mozzarella, tomaat en pesto
Fan van salade caprese? Probeer dan eens deze variant met aubergine uit de oven.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de aubergines in de breedte om de cm in, maar niet door. Leg de aubergines op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de olie. Bak in het midden van de oven in ca. 35 min. gaar.
Snijd ondertussen de mozzarella en tomaten in plakjes. Neem de aubergines uit de oven, laat iets afkoelen en doe in elke inkeping een plakje mozzarella en een plakje tomaat. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de pesto erover en zet nog 10 min. in de oven tot de mozzarella is gesmolten.
Aubergine met mozzarella, tomaat en pesto
Fan van salade caprese? Probeer dan eens deze variant met aubergine uit de oven.
bijgerecht
null personen
325 kcal
15 min. bereiden
35 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de aubergines in de breedte om de cm in, maar niet door. Leg de aubergines op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de olie. Bak in het midden van de oven in ca. 35 min. gaar.
Snijd ondertussen de mozzarella en tomaten in plakjes. Neem de aubergines uit de oven, laat iets afkoelen en doe in elke inkeping een plakje mozzarella en een plakje tomaat. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de pesto erover en zet nog 10 min. in de oven tot de mozzarella is gesmolten.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 aubergines
3 el traditionele olijfolie
125 g mozzarella
2 tastytomtomaten
2 el groene pesto in potje