Spaghetti met aubergine en pesto
Een snelle pasta met ui en courgette kan natuurlijk niet zonder een lekkere pesto.
Aan de slag
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak de aubergines schoon en snijd in kleine stukjes. Snijd de ui fijn. Verhit de olie in een ruime koekenpan (of wok) en bak hierin de ui en aubergine 6 min., schep geregeld om.
Rooster ondertussen in een droge koekenpan de pijnboompitjes op matig vuur heel lichtbruin. Laat afkoelen op een bord. Meng de spaghetti met het aubergine-uimengsel en de pesto. Warm nog 2 min. door. Strooi de pijnboompitjes eroverheen. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de spaghetti over de borden.
Spaghetti met aubergine en pesto
Een snelle pasta met ui en courgette kan natuurlijk niet zonder een lekkere pesto.
hoofdgerecht
null personen
775 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak de aubergines schoon en snijd in kleine stukjes. Snijd de ui fijn. Verhit de olie in een ruime koekenpan (of wok) en bak hierin de ui en aubergine 6 min., schep geregeld om.
Rooster ondertussen in een droge koekenpan de pijnboompitjes op matig vuur heel lichtbruin. Laat afkoelen op een bord. Meng de spaghetti met het aubergine-uimengsel en de pesto. Warm nog 2 min. door. Strooi de pijnboompitjes eroverheen. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de spaghetti over de borden.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g spaghetti
2 aubergines
2 uien
3 el traditionele olijfolie
65 g pijnboompitten
190 g pesto alla Genovese
Dit heb je nodig
wok