Plaattaart met zomergroenten
Deze hartige taart lust iedereen wel. Ook de vegetariërs onder ons!
Aan de slag
Laat het bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 225 ºC.
Verdeel het bladerdeeg in een rechthoek over een met bakpapier beklede bakplaat. Laat de randen iets overlappen en druk aan. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Bak ca. 5 min. in de oven.
Snijd ondertussen de courgette in schuine plakken en de tomaten in plakken. Snijd de paprika in ringen.
Haal de bakplaat uit de oven. Roer de pesto met de crème fraîche en verdeel over het bladerdeeg, houd 1 cm van de randen vrij. Bestrooi met 75 g geraspte kaas (per 4 personen). Verdeel de groenten erover en bestrooi met de rest van de geraspte kaas, peper en eventueel zout. Bak de plaattaart ca. 20 min. in de oven goudbruin en gaar.
Bakken met bladerdeeg
Instructievideo - 02:21 min.
Plaattaart met zomergroenten
Deze hartige taart lust iedereen wel. Ook de vegetariërs onder ons!
hoofdgerecht
null personen
640 kcal
20 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Laat het bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 225 ºC.
Verdeel het bladerdeeg in een rechthoek over een met bakpapier beklede bakplaat. Laat de randen iets overlappen en druk aan. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Bak ca. 5 min. in de oven.
Snijd ondertussen de courgette in schuine plakken en de tomaten in plakken. Snijd de paprika in ringen.
Haal de bakplaat uit de oven. Roer de pesto met de crème fraîche en verdeel over het bladerdeeg, houd 1 cm van de randen vrij. Bestrooi met 75 g geraspte kaas (per 4 personen). Verdeel de groenten erover en bestrooi met de rest van de geraspte kaas, peper en eventueel zout. Bak de plaattaart ca. 20 min. in de oven goudbruin en gaar.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
8 plakjes diepvries bladerdeeg
1 courgette
4 tomaten
1 gele paprika
2 el pesto alla Genovese
125 ml crème fraîche
175 g geraspte kaas pittig 45+
Dit heb je nodig
bakplaat (30 x 40 cm), ingevet