Spek-uispiesen
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Rijg de speklappen zigzaggend op een satéprikker of metalen spies en rijg in elke 'bocht' een ui. Gril de spiesen in 5 min. rondom gaar.
Rooster ondertussen in een koekenpan zonder olie of boter het komijnzaad 2 min. Meng in een kom met de yoghurt. Maak een kuiltje in het midden en schenk er de olie in. Roer niet. Serveer bij de spiesen. Lekker met kikkererwtensalade (voor recept zie ah.nl/allerhande) en een gepofte aardappel.
Vlees grillen op de barbecue
Instructievideo - 02:53 min.
Spek-uispiesen
hoofdgerecht
null personen
475 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Rijg de speklappen zigzaggend op een satéprikker of metalen spies en rijg in elke 'bocht' een ui. Gril de spiesen in 5 min. rondom gaar.
Rooster ondertussen in een koekenpan zonder olie of boter het komijnzaad 2 min. Meng in een kom met de yoghurt. Maak een kuiltje in het midden en schenk er de olie in. Roer niet. Serveer bij de spiesen. Lekker met kikkererwtensalade (voor recept zie ah.nl/allerhande) en een gepofte aardappel.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 schaal speklapjes tandoori
½ potje Amsterdamse uien
1 el komijnzaad
½ beker yoghurt
3 el olijfolie extra vierge
Dit heb je nodig
4 satéstokjes, minstens 30 min. geweekt in water