Tong met mosterd en wortelsalade
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Snijd de bosui in ringetjes. Meng in een schaal de helft van de bosui met de wortel en Amsterdamse uien. Klop een dressing van 3 el olie, het citroensap, de honing en peper en zout naar smaak. Voeg de dressing toe aan de wortelsalade.
Meng de mosterd met de boter. Voeg zout naar smaak toe.
Dep de vis droog met keukenpapier. Bestrijk dun met de rest van de olie en bestrooi met peper en zout. Leg op de grilltopper en plaats die op de barbecue. Gril de vis in ca. 5 min. gaar. Keer halverwege. Verdeel de vis over 4 borden en schep de mosterdboter op de vis. Bestrooi met de rest van de bosui en serveer met de wortelsalade. Lekker met een gepofte aardappel.
Vis grillen op de barbecue
Instructievideo - 02:52 min.
Tong met mosterd en wortelsalade
hoofdgerecht
null personen
465 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Snijd de bosui in ringetjes. Meng in een schaal de helft van de bosui met de wortel en Amsterdamse uien. Klop een dressing van 3 el olie, het citroensap, de honing en peper en zout naar smaak. Voeg de dressing toe aan de wortelsalade.
Meng de mosterd met de boter. Voeg zout naar smaak toe.
Dep de vis droog met keukenpapier. Bestrijk dun met de rest van de olie en bestrooi met peper en zout. Leg op de grilltopper en plaats die op de barbecue. Gril de vis in ca. 5 min. gaar. Keer halverwege. Verdeel de vis over 4 borden en schep de mosterdboter op de vis. Bestrooi met de rest van de bosui en serveer met de wortelsalade. Lekker met een gepofte aardappel.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 zakje bosui
2 zakjes peen julienne
½ potje Amsterdamse uien
4 el olijfolie extra vierge
1 el citroensap
1 el vloeibare honing
2 el grove mosterd
100 g boter
4 sliptongen
Dit heb je nodig
grilltopper