Hutspot met mosterd en rucola
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd ze in dikke plakken. Verhit 25 g boter in een grote pan en fruit de ui 2 min. Doe de winterpeen erbij en bak 2 min. Voeg de aardappelen en zoveel water toe tot alles net onder staat. Voeg zout naar smaak toe. Kook in 20 min. gaar.
Verhit 25 g boter in een hapjespan en bak de balletjes in 3 min. bruin. Voeg 75 ml water toe en braad 12 min. met de deksel schuin op de pan.
Giet de aardappelen en winterpeen af en vang een kopje kookvocht op. Stamp de aardappelen en winterpeen met de mosterd en wat kookvocht met de pureestamper tot puree. Schep de rucola en peper en zout naar smaak erdoor. Serveer met de gehaktballetjes.
Hutspot met mosterd en rucola
hoofdgerecht
null personen
520 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd ze in dikke plakken. Verhit 25 g boter in een grote pan en fruit de ui 2 min. Doe de winterpeen erbij en bak 2 min. Voeg de aardappelen en zoveel water toe tot alles net onder staat. Voeg zout naar smaak toe. Kook in 20 min. gaar.
Verhit 25 g boter in een hapjespan en bak de balletjes in 3 min. bruin. Voeg 75 ml water toe en braad 12 min. met de deksel schuin op de pan.
Giet de aardappelen en winterpeen af en vang een kopje kookvocht op. Stamp de aardappelen en winterpeen met de mosterd en wat kookvocht met de pureestamper tot puree. Schep de rucola en peper en zout naar smaak erdoor. Serveer met de gehaktballetjes.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1¼ kg aardappelen
50 g boter
2 uien
400 g winterpeen
1 schaal Hollandse
1 el grove mosterd
1 zakje rucola
Dit heb je nodig
pureestamper