Naanbroodje met tandoorispies en erwten-muntpuree
Ultiem festivalfood: kruidig, kleurig en je eet het met je handen.
Aan de slag
Week de satéprikkers 30 min. in koud water.
Steek de barbecue aan of verhit de grillpan. Rijg elk kiphaasje aan een satéprikker. Gril in 10 min. bruin en gaar.
Bak ondertussen de naanbroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Breng een ruime pan water aan de kook en kook de tuinerwtjes 5 min. Snipper de ui en rasp de gele schil van de schoongeboende citroen. Doe de tuinerwtjes in een hoge beker, voeg de ui, het citroenrasp en de muntblaadjes toe en pureer. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Roer de yoghurt erdoor.
Serveer de spiesjes met de naanbroodjes, erwten-muntpuree en mangochutney.
Naanbroodje met tandoorispies en erwten-muntpuree
Ultiem festivalfood: kruidig, kleurig en je eet het met je handen.
null personen
510 kcal
20 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Week de satéprikkers 30 min. in koud water.
Steek de barbecue aan of verhit de grillpan. Rijg elk kiphaasje aan een satéprikker. Gril in 10 min. bruin en gaar.
Bak ondertussen de naanbroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Breng een ruime pan water aan de kook en kook de tuinerwtjes 5 min. Snipper de ui en rasp de gele schil van de schoongeboende citroen. Doe de tuinerwtjes in een hoge beker, voeg de ui, het citroenrasp en de muntblaadjes toe en pureer. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Roer de yoghurt erdoor.
Serveer de spiesjes met de naanbroodjes, erwten-muntpuree en mangochutney.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
420 g ovenschotel kipfilethaasjes tandoori
4 mini-naanbroodjes
450 g diepvries tuinerwtjes extra fijn
1 rode ui
1 citroen
15 g verse munt
2 el Griekse yoghurt
4 el mangochutney
Dit heb je nodig
houten satéprikkers
barbecue of grillpan
staafmixer met hoge beker