Vissoep
Door een deel van de vis mee te pureren, krijgt de soep een échte vissmaak.
Aan de slag
Zorg dat de kabeljauw ontdooid is. Snijd winterpeen in blokjes en gewassen prei in ringen. Verhit de olie in een soeppan en fruit de peen en prei 5 min. Snijd de aardappel in blokjes en voeg samen met de bouillon, pastasaus en helft van de ontdooide kabeljauw toe. Breng aan de kook en laat 15 min. op laag vuur koken.
Neem de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Breng op smaak met peper en zout. Zet de pan terug op het vuur. Snijd de rest van de kabeljauw in stukken en voeg toe. Breng de soep aan de kook en laat 10 min. op laag vuur koken tot de kabeljauw gaar is. Verdeel de soep over kommen en serveer met het stokbrood.
Prei wassen
Instructievideo - 00:29 min.
Vissoep
Door een deel van de vis mee te pureren, krijgt de soep een échte vissmaak.
hoofdgerecht
null personen
445 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Zorg dat de kabeljauw ontdooid is. Snijd winterpeen in blokjes en gewassen prei in ringen. Verhit de olie in een soeppan en fruit de peen en prei 5 min. Snijd de aardappel in blokjes en voeg samen met de bouillon, pastasaus en helft van de ontdooide kabeljauw toe. Breng aan de kook en laat 15 min. op laag vuur koken.
Neem de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Breng op smaak met peper en zout. Zet de pan terug op het vuur. Snijd de rest van de kabeljauw in stukken en voeg toe. Breng de soep aan de kook en laat 10 min. op laag vuur koken tot de kabeljauw gaar is. Verdeel de soep over kommen en serveer met het stokbrood.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g winterpeen
1 prei
2 el traditionele olijfolie
1 iets kruimige aardappel
1 l visbouillon
1 basis voor pastasaus Italiaanse kruiden
400 g diepvries kabeljauwfilets
1 vers stokbrood
Dit heb je nodig
staafmixer