Provençaalse vissoep
Aan de slag
Kook de krieltjes in ruim water in 5 min. gaar. Giet af. Verhit ondertussen de olie in een soeppan en fruit de ui 1 min. Voeg de wokgroenten toe en bak al omscheppend 4 min. Voeg de tomatenblokjes en bouillon toe en breng aan de kook. Snijd ondertussen de vis in stukjes.
Draai het vuur laag. Voeg de vis en krieltjes toe en warm 4 min. door, tot de vis gaar is. Breng op smaak met peper en zout.
Schep de vissoep in 4 diepe borden. Serveer met het stokbrood.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Provençaalse vissoep
hoofdgerecht
null personen
450 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de krieltjes in ruim water in 5 min. gaar. Giet af. Verhit ondertussen de olie in een soeppan en fruit de ui 1 min. Voeg de wokgroenten toe en bak al omscheppend 4 min. Voeg de tomatenblokjes en bouillon toe en breng aan de kook. Snijd ondertussen de vis in stukjes.
Draai het vuur laag. Voeg de vis en krieltjes toe en warm 4 min. door, tot de vis gaar is. Breng op smaak met peper en zout.
Schep de vissoep in 4 diepe borden. Serveer met het stokbrood.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 zak kleine krieltjes
1 el olijfolie
1 rode ui
1 zak Provençaalse wokgroenten
1 blik tomatenblokjes
1 l visbouillon
300 g koolvisfilet
1 stokbrood