Limoenkipsaté met olijvenmayonaise
Aan de slag
Halveer de limoen en pers 1 helft uit. Snijd de andere helft in partjes. Ris de rozemarijnnaaldjes van het takje en snijd fijn. Meng de rozemarijn met de knoflook, tabasco, olijfolie en het limoensap. Voeg peper en zout toe. Schep de kip erdoor en laat afgedekt in de koelkast 2 uur marineren.
Steek de barbecue aan of verhit de grillpan. Snijd de olijven grof en de ansjovisfilets heel fijn. Meng met de mayonaise en breng op smaak met peper.
Rijg de kip aan de satéprikkers of de spiesen. Bestrijk de grill van de barbecue met de zonnebloemolie en gril de spiesjes in 10 min. gaar. Keer regelmatig. Serveer met de mayonaise en limoenpartjes.
Vlees grillen op de barbecue
Instructievideo - 02:53 min.
Limoenkipsaté met olijvenmayonaise
bijgerecht
null personen
470 kcal
25 min. bereiden
120 min. wachten
Aan de slag
Halveer de limoen en pers 1 helft uit. Snijd de andere helft in partjes. Ris de rozemarijnnaaldjes van het takje en snijd fijn. Meng de rozemarijn met de knoflook, tabasco, olijfolie en het limoensap. Voeg peper en zout toe. Schep de kip erdoor en laat afgedekt in de koelkast 2 uur marineren.
Steek de barbecue aan of verhit de grillpan. Snijd de olijven grof en de ansjovisfilets heel fijn. Meng met de mayonaise en breng op smaak met peper.
Rijg de kip aan de satéprikkers of de spiesen. Bestrijk de grill van de barbecue met de zonnebloemolie en gril de spiesjes in 10 min. gaar. Keer regelmatig. Serveer met de mayonaise en limoenpartjes.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 limoen
1 takje rozemarijn
2 tenen knoflook
1 tl tabasco
5 el olijfolie
1 schaal kipmedaillons
1 zak groene olijven
2 ansjovisfilets
5 el mayonaise
1 el zonnebloemolie
Dit heb je nodig
barbecue, 6 satéstokjes, minstens 30 min. geweekt in water