Frisse slastamp met ei
Aan de slag
Schil de aardappelen. Kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Kook de eieren in 8 min. hard.
Scheur het blad van de kropsla grof. Pel de eieren en snijd in parten.
Giet de aardappelen af en stamp met de pureestamper tot een grove puree. Schep de crème fraîche, kropsla en veldsla erdoor. Rasp de gele schil van de citroen erbij en schep door. Breng op smaak met peper en zout en warm op laag vuur nog 1 min. door.
Verdeel de stamppot over 4 borden en serveer met de eieren.
Ei koken
Instructievideo - 01:51 min.
Frisse slastamp met ei
hoofdgerecht
null personen
405 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen. Kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Kook de eieren in 8 min. hard.
Scheur het blad van de kropsla grof. Pel de eieren en snijd in parten.
Giet de aardappelen af en stamp met de pureestamper tot een grove puree. Schep de crème fraîche, kropsla en veldsla erdoor. Rasp de gele schil van de citroen erbij en schep door. Breng op smaak met peper en zout en warm op laag vuur nog 1 min. door.
Verdeel de stamppot over 4 borden en serveer met de eieren.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1¼ kg kruimige aardappelen
4 eieren
1 krop sla
1 bekertje crème fraîche
1 zak veldsla
1 citroen
Dit heb je nodig
pureestamper