Frisse spruitenstamppot met kabeljauw
Makkelijk: de kabeljauw gaart in de oven en ondertussen maak je de romige stamppot.
Aan de slag
Maak de spruitjes schoon. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Voeg na 5 min. de spruitjes toe. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C.
Leg de kabeljauw op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk met de tapenade en bestrooi met het amandelschaafsel. Bak de kabeljauw in de oven in ca. 20 min. gaar.
Giet de aardappelen en spruiten af en voeg de crème fraîche toe. Stamp met de pureestamper tot puree. Voeg peper en eventueel zout toe. Serveer met de kabeljauw.
Pureren
Instructievideo - 00:51 min.
Frisse spruitenstamppot met kabeljauw
Makkelijk: de kabeljauw gaart in de oven en ondertussen maak je de romige stamppot.
hoofdgerecht
null personen
535 kcal
30 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Maak de spruitjes schoon. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Voeg na 5 min. de spruitjes toe. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C.
Leg de kabeljauw op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk met de tapenade en bestrooi met het amandelschaafsel. Bak de kabeljauw in de oven in ca. 20 min. gaar.
Giet de aardappelen en spruiten af en voeg de crème fraîche toe. Stamp met de pureestamper tot puree. Voeg peper en eventueel zout toe. Serveer met de kabeljauw.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
600 g spruitjes
1¼ kg iets kruimige aardappel
375 g diepvries kabeljauwfilets
2 el koelverse tapenade van zongedroogde tomaten
2 el amandelschaafsel
200 g crème fraîche
Dit heb je nodig
pureestamper