Gegratineerde spruitenstamppot
Heerlijk romige stamppot dankzij de kaas en de knolselderij. Zelfs als je niet van spruiten houdt, moet je dit gewoon eens proberen.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de aardappelen en knolselderij en snijd in gelijke stukken. Kook samen in een ruime pan water met zout in 20 min. gaar.
Maak ondertussen de spruiten schoon, halveer ze en stoom in een stoommand of -pan in 6 min. beetgaar.
Rasp ondertussen de kaas en snijd de knoflook fijn. Snijd de chorizo in stukjes. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de chorizo in 4 min. krokant. Voeg de knoflook en laurier toe en bak 2 min. mee op laag vuur.
Giet de aardappelen en knolselderij af en doe terug in de pan. Voeg de spruiten, boter, melk en chorizo toe en stamp tot puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de stamppot over de ingevette ovenschaal.
Meng de kaas met de panko en strooi over de stamppot. Bak ca. 30 min. in het midden van de oven tot de kaas goudbruin is.
Gegratineerde spruitenstamppot
Instructievideo - 02:00 min.
Pureren
Instructievideo - 00:51 min.
Gegratineerde spruitenstamppot
Heerlijk romige stamppot dankzij de kaas en de knolselderij. Zelfs als je niet van spruiten houdt, moet je dit gewoon eens proberen.
hoofdgerecht
null personen
510 kcal
30 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de aardappelen en knolselderij en snijd in gelijke stukken. Kook samen in een ruime pan water met zout in 20 min. gaar.
Maak ondertussen de spruiten schoon, halveer ze en stoom in een stoommand of -pan in 6 min. beetgaar.
Rasp ondertussen de kaas en snijd de knoflook fijn. Snijd de chorizo in stukjes. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de chorizo in 4 min. krokant. Voeg de knoflook en laurier toe en bak 2 min. mee op laag vuur.
Giet de aardappelen en knolselderij af en doe terug in de pan. Voeg de spruiten, boter, melk en chorizo toe en stamp tot puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de stamppot over de ingevette ovenschaal.
Meng de kaas met de panko en strooi over de stamppot. Bak ca. 30 min. in het midden van de oven tot de kaas goudbruin is.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g iets kruimige aardappelen
500 g knolselderij
700 g spruitjes
100 g jong belegen kaas 50+
1 teen knoflook
100 g chorizo pamplona
3 tl gemalen laurier
25 g ongezouten roomboter
100 ml halfvolle melk
50 g panko Japans paneermeel
Dit heb je nodig
stoommandje
pureestamper
lage ronde ovenschaal (Ø 25 cm)