Boerenkoolstamppot met uitgebakken chorizo
bewaar
bewaar

Boerenkoolstamppot met uitgebakken chorizo

Boerenkool met worst? Ja, maar deze keer kiezen we voor chorizo.

30 min. bereiden

7 ingrediënten

Aan de slag

Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook samen met de boerenkool in ruim water met eventueel zout in 20 min. gaar. Verwijder ondertussen het vel van de chorizo en snijd in stukjes. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de chorizo 5 min. op middelhoog vuur. Snijd ondertussen de sjalot in halve ringen en de knoflook fijn.

Neem de chorizo met een schuimspaan uit de pan en laat het bakvet zitten. Fruit hierin de sjalot, knoflook en paprikapoeder 5 min. op laag vuur. Giet de aardappelen en boerenkool af en doe terug in de pan. Voeg de melk toe en stamp met de pureestamper tot een grove puree. Schep de sjalot erdoor. Verdeel de chorizo over de stamppot en serveer.

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Boerenkoolstamppot met uitgebakken chorizo

Boerenkool met worst? Ja, maar deze keer kiezen we voor chorizo.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig