Boerenkoolstamppot met uitgebakken chorizo
Boerenkool met worst? Ja, maar deze keer kiezen we voor chorizo.
Aan de slag
Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook samen met de boerenkool in ruim water met eventueel zout in 20 min. gaar. Verwijder ondertussen het vel van de chorizo en snijd in stukjes. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de chorizo 5 min. op middelhoog vuur. Snijd ondertussen de sjalot in halve ringen en de knoflook fijn.
Neem de chorizo met een schuimspaan uit de pan en laat het bakvet zitten. Fruit hierin de sjalot, knoflook en paprikapoeder 5 min. op laag vuur. Giet de aardappelen en boerenkool af en doe terug in de pan. Voeg de melk toe en stamp met de pureestamper tot een grove puree. Schep de sjalot erdoor. Verdeel de chorizo over de stamppot en serveer.
Boerenkoolstamppot met uitgebakken chorizo
Boerenkool met worst? Ja, maar deze keer kiezen we voor chorizo.
hoofdgerecht
null personen
600 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook samen met de boerenkool in ruim water met eventueel zout in 20 min. gaar. Verwijder ondertussen het vel van de chorizo en snijd in stukjes. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de chorizo 5 min. op middelhoog vuur. Snijd ondertussen de sjalot in halve ringen en de knoflook fijn.
Neem de chorizo met een schuimspaan uit de pan en laat het bakvet zitten. Fruit hierin de sjalot, knoflook en paprikapoeder 5 min. op laag vuur. Giet de aardappelen en boerenkool af en doe terug in de pan. Voeg de melk toe en stamp met de pureestamper tot een grove puree. Schep de sjalot erdoor. Verdeel de chorizo over de stamppot en serveer.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1½ kg kruimige aardappel
600 g verse boerenkool
200 g chorizo pamplona
4 sjalotten
2 tenen knoflook
2 tl paprikapoeder
275 ml melk
Dit heb je nodig
pureestamper