Boerenkoolstoof met chorizo
Met de kruidige Spaanse worst, knoflook en ui is deze wintergroente bijna niet meer Hollands te noemen.
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes. Snijd de chorizo in stukken en snijd de knoflook fijn. Snijd de ui in halve ringen.
Verhit de olie in een hapjespan en bak de chorizo 4 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Haal de chorizo met een schuimspaan uit de pan en zet weg.
Fruit in het achtergebleven bakvet de knoflook 1 min. Voeg de ui en het paprikapoeder toe en fruit 3 min. Doe de aardappel samen met de bouillon bij de ui. Breng aan de kook. Doe de deksel op de pan en laat 10 min. zachtjes doorkoken. Voeg de boerenkool toe en laat nog 5 min. zachtjes koken zonder deksel op de pan. Doe de chorizo erbij, warm nog 2 min. mee en serveer.
Ui fruiten
Instructievideo - 00:31 min.
Boerenkoolstoof met chorizo
Met de kruidige Spaanse worst, knoflook en ui is deze wintergroente bijna niet meer Hollands te noemen.
hoofdgerecht
null personen
550 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes. Snijd de chorizo in stukken en snijd de knoflook fijn. Snijd de ui in halve ringen.
Verhit de olie in een hapjespan en bak de chorizo 4 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Haal de chorizo met een schuimspaan uit de pan en zet weg.
Fruit in het achtergebleven bakvet de knoflook 1 min. Voeg de ui en het paprikapoeder toe en fruit 3 min. Doe de aardappel samen met de bouillon bij de ui. Breng aan de kook. Doe de deksel op de pan en laat 10 min. zachtjes doorkoken. Voeg de boerenkool toe en laat nog 5 min. zachtjes koken zonder deksel op de pan. Doe de chorizo erbij, warm nog 2 min. mee en serveer.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg kruimige aardappel
250 g chorizoworst
2 tenen knoflook
1 ui
1 el traditionele olijfolie
2 tl paprikapoeder
500 ml rundvleesbouillon in pot
500 g verse boerenkool