Aziatische noedelsalade met biefstuk en sperziebonen
Spice it up!
Aan de slag
Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen, laat het puntje zitten. Kook de bonen in water met zout in 8 min. beetgaar. Spoel koud onder stromend water. Kook ondertussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel koud onder stromend water.
Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in reepjes. Pers de tenen knoflook. Rasp de gember en meng met de rode peper, sojasaus, olie en knoflook. Marineer de biefstuk 10 min. in de helft van het mengsel.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de biefstuk op middelhoog vuur 4 min. Keer halverwege. Verdeel de sperziebonen, noedels, de rest van het pepermengsel en de tomaten over 4 diepe borden. Leg de biefstuk erop.
Gember gebruiken
Instructievideo - 01:26 min.
Aziatische noedelsalade met biefstuk en sperziebonen
Spice it up!
hoofdgerecht
null personen
530 kcal
20 min. bereiden
10 min. wachten
Aan de slag
Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen, laat het puntje zitten. Kook de bonen in water met zout in 8 min. beetgaar. Spoel koud onder stromend water. Kook ondertussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel koud onder stromend water.
Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in reepjes. Pers de tenen knoflook. Rasp de gember en meng met de rode peper, sojasaus, olie en knoflook. Marineer de biefstuk 10 min. in de helft van het mengsel.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de biefstuk op middelhoog vuur 4 min. Keer halverwege. Verdeel de sperziebonen, noedels, de rest van het pepermengsel en de tomaten over 4 diepe borden. Leg de biefstuk erop.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 rode peper
1 teen knoflook
4 cm verse gember
4 el Japanse sojasaus
1 el traditionele olijfolie
275 g biefstukken
200 g verse sperziebonen
125 g eiermie
250 g cherrytomaten