Roergebakken broccoli met biefstuk en rode peper
Aan de slag
Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de biefstuk in repen en de knoflook fijn. Snijd het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringetjes. Schil en rasp de gember.
Schep in een diep bord de biefstuk om met de knoflook, rode peper, komijn, gember en sojasaus. Halveer de kleinste broccoliroosjes en snijd de grootste in vieren. Verhit de helft van de olie in een wok. Voeg de broccoliroosjes toe en bak ze al omscheppend in 3-4 min. beetgaar. Schep de roosjes uit de wok.
Verhit de rest van de olie en roerbak de biefstukrepen 1-2 min. Voeg de broccoli toe. Snijd de limoen in parten. Schep de rijst in kommen en verdeel de broccoli en de biefstuk erover. Garneer elke kom met de partjes limoen.
Roergebakken broccoli met biefstuk en rode peper
hoofdgerecht
null personen
365 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de biefstuk in repen en de knoflook fijn. Snijd het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringetjes. Schil en rasp de gember.
Schep in een diep bord de biefstuk om met de knoflook, rode peper, komijn, gember en sojasaus. Halveer de kleinste broccoliroosjes en snijd de grootste in vieren. Verhit de helft van de olie in een wok. Voeg de broccoliroosjes toe en bak ze al omscheppend in 3-4 min. beetgaar. Schep de roosjes uit de wok.
Verhit de rest van de olie en roerbak de biefstukrepen 1-2 min. Voeg de broccoli toe. Snijd de limoen in parten. Schep de rijst in kommen en verdeel de broccoli en de biefstuk erover. Garneer elke kom met de partjes limoen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
75 g zilvervliesrijst
150 g biefstukken
1 teen knoflook
1 rode peper
2 cm verse gember
½ tl gemalen komijn
1 el Japanse sojasaus
300 g broccoliroosjes
2 el wokolie
1 limoen
Dit heb je nodig
wok