Slawraps met gemarineerde biefstuk
Deze slawraps met biefstuk verdienen extra aandacht. Van deze pittige marinade worden ze super mals!
Aan de slag
Snijd het steeltje van de rode peper. Snijd de peper in ringetjes en de ui in halve ringen. Snijd de knoflook fijn. Meng de peper, ui, knoflook, ketjap, sojasaus en sesamolie en laat 1 uur staan. Leg de biefstukken 1 uur afgedekt in de vriezer. Snijd het vlees in zo dun mogelijke plakjes en marineer 1 uur op kamertemperatuur in 2/3 van de marinade. Schil de gember en snijd fijn. Kook de rijst met de gember volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster ondertussen het sesamzaad in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Haal de blaadjes van de kropsla los en snijd de bosui in schuine ringetjes.
Verhit de zonnebloemolie in een wok en roerbak 1/3 van het vlees 2 min. Leg op een schaal en herhaal 2 keer met de rest van het vlees. Schenk de rest van de marinade over het vlees. Serveer de sla, bosui, het sesamzaad en de rijst apart.
Bulgogi
Instructievideo - 03:24 min.
Slawraps met gemarineerde biefstuk
Deze slawraps met biefstuk verdienen extra aandacht. Van deze pittige marinade worden ze super mals!
hoofdgerecht
null personen
625 kcal
40 min. bereiden
120 min. wachten
Aan de slag
Snijd het steeltje van de rode peper. Snijd de peper in ringetjes en de ui in halve ringen. Snijd de knoflook fijn. Meng de peper, ui, knoflook, ketjap, sojasaus en sesamolie en laat 1 uur staan. Leg de biefstukken 1 uur afgedekt in de vriezer. Snijd het vlees in zo dun mogelijke plakjes en marineer 1 uur op kamertemperatuur in 2/3 van de marinade. Schil de gember en snijd fijn. Kook de rijst met de gember volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster ondertussen het sesamzaad in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Haal de blaadjes van de kropsla los en snijd de bosui in schuine ringetjes.
Verhit de zonnebloemolie in een wok en roerbak 1/3 van het vlees 2 min. Leg op een schaal en herhaal 2 keer met de rest van het vlees. Schenk de rest van de marinade over het vlees. Serveer de sla, bosui, het sesamzaad en de rijst apart.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 rode peper
1 ui
3 tenen knoflook
50 ml ketjap manis
30 ml Japanse sojasaus
1 el sesamolie
4 stuks AH Excellent biefstukken
3 cm verse gember
300 g pandanrijst
2 el sesamzaad
1 kropsla
3 bosuien
3 el zonnebloemolie