Zeewolf met amandelkorst en koriandermayonaise
Aan de slag
Van koriander 4 takjes bewaren, rest in keukenmachine doen. Sambal, gembersiroop en yoghurtmayonaise toevoegen en alles tot mooie egale mayonaise mengen. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten. Van brood korstjes afsnijden. Brood in keukenmachine verkruimelen. Amandelen toevoegen en fijnmalen. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Olie en wat zout toevoegen en kort mengen.
Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Bakplaat bekleden met bakpapier en zeewolffilets erop leggen. Amandelmengsel erover verdelen. Zeewolf in midden van oven ca. 15 minuten bakken. Intussen vier borden voorverwarmen. Zeewolffilets op borden leggen, mayonaise ernaast scheppen. Garneren met achtergehouden takjes koriander.
Zeewolf met amandelkorst en koriandermayonaise
hoofdgerecht
null personen
405 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Van koriander 4 takjes bewaren, rest in keukenmachine doen. Sambal, gembersiroop en yoghurtmayonaise toevoegen en alles tot mooie egale mayonaise mengen. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten. Van brood korstjes afsnijden. Brood in keukenmachine verkruimelen. Amandelen toevoegen en fijnmalen. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Olie en wat zout toevoegen en kort mengen.
Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Bakplaat bekleden met bakpapier en zeewolffilets erop leggen. Amandelmengsel erover verdelen. Zeewolf in midden van oven ca. 15 minuten bakken. Intussen vier borden voorverwarmen. Zeewolffilets op borden leggen, mayonaise ernaast scheppen. Garneren met achtergehouden takjes koriander.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 zakje verse koriander
1 theelepel sambal oelek
1 theelepel gembersiroop
6 eetlepels yoghurtmayonaise
2 sneetjes oud witbrood
1 zakje garneeramandelen
2 teentjes knoflook
2 eetlepels roerbakolie
0 zout
4 zeewolffilets
Dit heb je nodig
keukenmachine
bakpapier