Bakbacon met tomaat
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3. Citroen schoon boenen en boven kom 2 theelepels schil eraf raspen. Korstjes van brood snijden en brood heel fijn verkruimelen. Oreganoblaadjes van takjes rissen en fijnhakken. In kommetje rasp, broodkruim, oregano en zout en peper naar smaak mengen. Tomaten wassen, halveren en op bakplaat zetten. Kruimmengsel erover verdelen. Kruidenolie erover druppelen. Plakken bacon ernaast leggen. Bakplaat in oven schuiven en tomaat in ca. 15 minuten gaar laten worden en bacon knapperig bruin. Op vier borden plakje bacon leggen. Op elke plak bacon 2 halve tomaten zetten.
Bakbacon met tomaat
null personen
135 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3. Citroen schoon boenen en boven kom 2 theelepels schil eraf raspen. Korstjes van brood snijden en brood heel fijn verkruimelen. Oreganoblaadjes van takjes rissen en fijnhakken. In kommetje rasp, broodkruim, oregano en zout en peper naar smaak mengen. Tomaten wassen, halveren en op bakplaat zetten. Kruimmengsel erover verdelen. Kruidenolie erover druppelen. Plakken bacon ernaast leggen. Bakplaat in oven schuiven en tomaat in ca. 15 minuten gaar laten worden en bacon knapperig bruin. Op vier borden plakje bacon leggen. Op elke plak bacon 2 halve tomaten zetten.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 citroen
2 sneetjes oud witbrood
2 takjes oregano
0 zout
0 peper
4 tomaten
0 eetlepels kruidenolie peterselie-knoflook
4 plakjes bakbacon