Zeewolf met garnaaltjes en zwarte tagliatelle
Aan de slag
(max. 1 uur van tevoren) Meng de garnalen in een kom met de mierikswortel, het basilicum en (versgemalen) peper naar smaak. Wrijf de zeewolffilets in met zout, peper en sinaasappelsap en laat ze even liggen. Strooi de bloem op een bord en wentel de visfilets erdoor.
Kook de tagliatelle in een pan met ruim kokend water met wat zout in 7-8 minuten beetgaar. Verhit de boter in een koekenpan en bak de zeewolffilets op matig hoog vuur in 8-10 minuten bruin en gaar, keer ze regelmatig. Laat de tagliatelle in een vergiet uitlekken. Draai een portie tagliatelle rond een vork en laat dit als een nestje in het midden van een warm bord glijden. Leg er een zeewolffilet op. Schep de garnalen door het bakvet en schep ze daarna direct op de zeewolffilet.
Zeewolf met garnaaltjes en zwarte tagliatelle
hoofdgerecht
null personen
500 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
(max. 1 uur van tevoren) Meng de garnalen in een kom met de mierikswortel, het basilicum en (versgemalen) peper naar smaak. Wrijf de zeewolffilets in met zout, peper en sinaasappelsap en laat ze even liggen. Strooi de bloem op een bord en wentel de visfilets erdoor.
Kook de tagliatelle in een pan met ruim kokend water met wat zout in 7-8 minuten beetgaar. Verhit de boter in een koekenpan en bak de zeewolffilets op matig hoog vuur in 8-10 minuten bruin en gaar, keer ze regelmatig. Laat de tagliatelle in een vergiet uitlekken. Draai een portie tagliatelle rond een vork en laat dit als een nestje in het midden van een warm bord glijden. Leg er een zeewolffilet op. Schep de garnalen door het bakvet en schep ze daarna direct op de zeewolffilet.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
100 g Hollandse garnalen
2 theelepels geraspte mierikswortel
2 eetlepels verse basilicum
2 zeewolffilets
½ sinaasappel
50 g bloem
200 g tagliatelle
50 g boter