Zeewolf met kardemomsaus
Aan de slag
Sinaasappel schoonboenen, oranje schil eraf raspen en vrucht uitpersen. Stukken zeewolf inwrijven met 1 el sinaasappelsap, 1/2 el sinaasappelrasp, zout en peper. In kommetje custardpoeder door scheutje slagroom roeren en laten oplossen. Rest van slagroom erdoor roeren. In steelpan 1 el boter smelten en sjalot met kardemom zachtjes fruiten. Bouillontablet erboven verkruimelen. Rest van sinaasappelsap en slagroom toevoegen en al roerend verwarmen tot lichtgebonden saus ontstaat. Op smaak brengen met zout en peper. Saus nog 10 min. zachtjes verwarmen. Bloem op plat bord strooien en stukken zeewolf erdoor wentelen. In droge koekenpan met antiaanbaklaag amandelschaafsel kort roosteren. Op bord laten afkoelen. Rest van boter in koekenpan verhitten en zeewolf op matig vuur in 8 min. bruin en net gaar bakken, halverwege voorzichtig keren. Stukken vis op vier warme borden leggen en kardemomsaus erover scheppen. Garneren met amandelschaafsel en rest van sinaasappelrasp. Lekker met aardappelpuree en groentemix (miniwortels, broccoli- en bloemkoolroosjes, zak 400 g).
Zeewolf met kardemomsaus
hoofdgerecht
null personen
585 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Sinaasappel schoonboenen, oranje schil eraf raspen en vrucht uitpersen. Stukken zeewolf inwrijven met 1 el sinaasappelsap, 1/2 el sinaasappelrasp, zout en peper. In kommetje custardpoeder door scheutje slagroom roeren en laten oplossen. Rest van slagroom erdoor roeren. In steelpan 1 el boter smelten en sjalot met kardemom zachtjes fruiten. Bouillontablet erboven verkruimelen. Rest van sinaasappelsap en slagroom toevoegen en al roerend verwarmen tot lichtgebonden saus ontstaat. Op smaak brengen met zout en peper. Saus nog 10 min. zachtjes verwarmen. Bloem op plat bord strooien en stukken zeewolf erdoor wentelen. In droge koekenpan met antiaanbaklaag amandelschaafsel kort roosteren. Op bord laten afkoelen. Rest van boter in koekenpan verhitten en zeewolf op matig vuur in 8 min. bruin en net gaar bakken, halverwege voorzichtig keren. Stukken vis op vier warme borden leggen en kardemomsaus erover scheppen. Garneren met amandelschaafsel en rest van sinaasappelrasp. Lekker met aardappelpuree en groentemix (miniwortels, broccoli- en bloemkoolroosjes, zak 400 g).
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 sinaasappel
3 maal 200 g zeewolffilet
0 versgemalen zwarte peper
1 el custardpoeder
250 ml slagroom
50 g boter
1 sjalot
1 tl gemalen kardemom
½ visbouillontablet
4 el bloem
2 el amandelschaafsel