Geurige appeltjes met kaneel uit de oven
bewaar
bewaar

Geurige appeltjes met kaneel uit de oven

20 min. bereiden / 40 min. wachten

9 ingrediënten

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 200 °C. Sinaasappel schoonboenen, schil eraf raspen en vrucht uitpersen. In steelpan of magnetron boter smelten en sinaasappelrasp erdoor roeren. In keukenmachine amandelschaafsel en koekjes fijnmalen. Kaneel, kardemom- en gemberpoeder erdoor mengen. Appels schillen, halveren en klokhuizen verwijderen. Appels met bolle kant naar boven in ingevette ovenschaal leggen en besprenkelen met sinaasappelsap. Sherry op bodem van schaal schenken. Amandelmengsel en boter over appels verdelen. In midden van oven appels in ca. 40 min. goudbruin en gaar laten worden. Lekker met vanillevla of een bolletje slagroomijs.

algemeenDe bastognekoeken zijn te vervangen door 1 pak lange vingers. Vervang gember en kardemom dan door 2 theelepels kaneel en neem in plaats van sinaasappel een citroen.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Geurige appeltjes met kaneel uit de oven

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig