Appel met amandel uit de oven
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 175 °C. In midden van appels horizontaal dun reepje van schil snijden (om barsten tijdens bakken te voorkomen). Klokhuis uit appels boren, 1 cm van onderkant van elk klokhuis snijden en dit terugstoppen in appel (om lekken van vulling te voorkomen). Amandelen grof hakken en mengen met schenkstroop en helft van boter. Appels in ovenschaal zetten. Holtes vullen met amandelboter en kaneelstokje in vulling steken. Appelsap in ovenschaal schenken. Rest van boter over appels verdelen. Schaal op rooster in midden van oven zetten en appels in 50-60 min. zacht en gaar laten worden. Appels (lauw)warm serveren. Lekker met flinke lepel crème fraîche. Pas aan tafel kaneelstokje verwijderen.
Appel met amandel uit de oven
nagerecht
null personen
335 kcal
15 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 175 °C. In midden van appels horizontaal dun reepje van schil snijden (om barsten tijdens bakken te voorkomen). Klokhuis uit appels boren, 1 cm van onderkant van elk klokhuis snijden en dit terugstoppen in appel (om lekken van vulling te voorkomen). Amandelen grof hakken en mengen met schenkstroop en helft van boter. Appels in ovenschaal zetten. Holtes vullen met amandelboter en kaneelstokje in vulling steken. Appelsap in ovenschaal schenken. Rest van boter over appels verdelen. Schaal op rooster in midden van oven zetten en appels in 50-60 min. zacht en gaar laten worden. Appels (lauw)warm serveren. Lekker met flinke lepel crème fraîche. Pas aan tafel kaneelstokje verwijderen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 appels
1 zakje garneeramandelen
4 eetlepels schenkstroop
25 g boter
4 kaneelstokjes
100 ml appelsap
125 ml crème fraîche
Dit heb je nodig
appelboor
ovenschaal, ingevet